Musica 1814

early music ensemble

Back to All Events

Musica 1814 på Linderud gård // Klassiske fløytekvartetter

  • Linderud gård 319 Trondheimsveien Oslo, Oslo, 0593 Norway (map)

Musica 1814 spesialiserer seg på kammermusikk fra perioden 1750-1900, fra rokokko til og med romantikken. De spiller på originalinstrumenter, og er opptatt av å ha en historisk tilnærming til spillestilen og musikken. Målet er å balansere mellom å være teoretikere med bokhylla stående i 1800, og frie musikere fra vår tid. Gjennom dette ønsker de å tilføre en ny dimensjon og nye farger til musikken de spiller.
På slutten av 1700-tallet konkurrerte fløytekvartetten med strykekvartetten i popularitet, og Musica 1814 presenterer tre kvartetter som danner en tidsreise gjennom fløytekvartettens historie. Fra Joseph Haydn og Wolfgang Amadeus Mozarts klassiske stil, til Ferdinand Ries tidlige romantiske.
Musica 1814: Lynetta Taylor Hansen, Ingrid Økland, Torunn Blåsmo-Falnes og Roar Blåsmo-Falnes