Musica 1814

early music ensemble

Back to All Events

Musica 1814 på Oslo Ladegård // Klassiske fløytekvartetter

  • Oslo Ladegård 13 Oslo gate Oslo, Oslo, 0192 Norway (map)

Musica 1814 spesialiserer seg på kammermusikk fra perioden 1750-1900, fra rokokko til og med romantikken. De spiller på originalinstrumenter, og er opptatt av å ha en historisk tilnærming til spillestilen og musikken. Målet er å balansere mellom å være teoretikere med bokhylla stående i 1800, og frie musikere fra vår tid. Gjennom dette ønsker de å tilføre en ny dimensjon og nye farger til musikken de spiller.
På slutten av 1700-tallet konkurrerte fløytekvartetten med strykekvartetten i popularitet, og Musica 1814 presenterer tre kvartetter som danner en tidsreise gjennom fløytekvartettens historie. Fra Joseph Haydn og Wolfgang Amadeus Mozarts klassiske stil, til Ferdinand Ries tidlige romantiske.
Med Lynetta Taylor Hansen, Ingrid Økland, Torunn Blåsmo-Falnes og Roar Blåsmo-Falnes